facebook linkedin twitter  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

Stiri juridice

 • Portalul infiintare-firma-registru.ro lanseaza campania INFIINTARE PFA CU DOAR 250 LEI!

  Read more...  
 • Cat Costa Infiintarea unei Firme in 2015?

  Aceasta intrebare este adresata de fiecare client care doreste infiintarea unei firme la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

  Read more...  
 • Portalul infiintare-firma-registru.ro lanseaza campania INFIINTARE FIRMA CU DOAR 300 LEI

  Read more...  
 • Legea nr. 202/2012 - aprobarea OUG nr. 24/2012 privind modificarea si completarea Codului fiscal

  7 Noiembrie 2012

  Read more...  
 • Modificarea legii societatilor comerciale

  Va prezentam Articolul 237 din Legea 31/1990 - legea societatilor comerciale, asa cum acesta a fost modificat de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 37/2011.

  Read more...  
 • Prima Casa – masuri si norme modificate – OUG 60/2009 si HG 717/2009
  In M. Of. 878/2012 a fost publicata OUG 94/2012 pentru completarea art. 1 din OUG 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului „Prima casa“,

 

Conform art. 4 din ORDONANTA 26/ 2000 cu privire la Asociatii si Fundatii, ASOCIAŢIA este constituita la initiativa a minimum 3 persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun şi fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor personal dar nepatrimonial.

Pentru infiintarea unui ONG sunt necesare efectuarea mai multor demersuri, in fata institutiilor abilitate si completarea unui dosar care sa contina: rezervarea de denumire, actul constitutiv si statututl atestate de un avocat sau autentificate de un notar, dovezile de proprietate ale imobilului cu destinatie de sediu profesional, cazierele, copii de pe cartile de identitate ale membrilor fondatori, diplomele membrilor fondatori care sa ateste calificarea sau experienta lor, dovada depunerii patrimoniului de afectatiune, timbre judiciare, taxa de timbru judiciar in cuantum de 19 lei.

 Asociatia sau fundatia dobandeste personalitate juridica prin inscrierea in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa Judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul.

 

In situatia in care doriti sa inregistrati o asociatie, o fundatie, sau o asociatie de proprietari, nu ezitati sa ne contactati completand formularul sau telefonic.