facebook linkedin twitter  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

Stiri juridice

 • Portalul infiintare-firma-registru.ro lanseaza campania INFIINTARE PFA CU DOAR 250 LEI!

  Read more...  
 • Cat Costa Infiintarea unei Firme in 2015?

  Aceasta intrebare este adresata de fiecare client care doreste infiintarea unei firme la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

  Read more...  
 • Portalul infiintare-firma-registru.ro lanseaza campania INFIINTARE FIRMA CU DOAR 300 LEI

  Read more...  
 • Legea nr. 202/2012 - aprobarea OUG nr. 24/2012 privind modificarea si completarea Codului fiscal

  7 Noiembrie 2012

  Read more...  
 • Modificarea legii societatilor comerciale

  Va prezentam Articolul 237 din Legea 31/1990 - legea societatilor comerciale, asa cum acesta a fost modificat de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 37/2011.

  Read more...  
 • Prima Casa – masuri si norme modificate – OUG 60/2009 si HG 717/2009
  In M. Of. 878/2012 a fost publicata OUG 94/2012 pentru completarea art. 1 din OUG 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului „Prima casa“,

SUSPENDAREA TEMPORARA A ACTIVITATII UNEI FIRME - PE O PERIOADA DE MAXIM 3 ANI

 

In cazul in care comerciantii nu mai pot desfasura activitatile urmarite la infiintarea societatii, in special din lipsa fondurilor necesare, pot decide suspendarea activitatii pe o perioada pana la 3 ani, cu posibilitatea reluarii activitatii oricand considera asociatii ca este necesar.

Ca si in cazul dizolvarii voluntare, putem considera suspendarea temporara a activitatii unei societati comerciale, ca si o oportunitate legala menita sa-i ajute pe intreprinzatorii ajunsi intr-o situatie dificila, cum ar fi scanderea drastica a rentabilitatii unei societati comerciale.

Suspendarea activitatii unei societati comerciale se inregistreaza prin depunerea unui dosar la Oficiul Registrului Comertului la fel ca orice alta mentiune.

Documente necesare pentru inregistrarea in registrul comerţului a menţiunilor privind suspendarea temporara a activitatii/reluarea activitatii unei societati comerciale sunt:

 • Cerere de inregistrare (original); (descarca cererea)
 • Hotararea adunarii generale a asociatilor, actionarilor, decizia asociatului unic privind suspendarea temporara a activitatii sau reluarea activitatii societatii comerciale (original);
 • Daca este cazul, imputernicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original);
 • Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.

Hotararea AGA, sau decizia asociatului unic de suspendare temporara/ reluare a activitatii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de fond si forma si pentru aceasta va cuprinde, printre altele: antetul firmei, numarul si data, semnaturile persoanelor abilitate.

Precizari importante:

 • Potrivit art. 237 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicata, durata de suspendare nu poate depaşi 3 ani;
 • Hotararea A.G.A,sau decizia asociatului unic de suspendare temporara/ reluare a activitatii va contine durata pe care se face suspendarea/momentul reluarii activitaţii;
 • Hotararea AGA poate fi incheiata sub semnatura privata. Forma autentica a actului de suspendare este obligatorie in cazul SNC sau SCS;

Suspendarea temporara a activitatii unei societati comerciale pe o perioada de maxim 3 ani poate fi o solutie de compromis, prin care un intreprinzator poate evita varianta mult mai drastica a desfiintarii societatii comerciale.

In perioada pentru care societatea comerciala a fost declarata inactiva, aceasta nu mai poate incheia nici un fel de tranzactie, iar evidenta contabila se tine la 3 luni.

 

Apelati cu incredere la specialistii nostri, completand formularul sau telefonic 0724.854.213 / 0785.099.131.