facebook linkedin twitter  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

Stiri juridice

 • Portalul infiintare-firma-registru.ro lanseaza campania INFIINTARE PFA CU DOAR 250 LEI!

  Read more...  
 • Cat Costa Infiintarea unei Firme in 2015?

  Aceasta intrebare este adresata de fiecare client care doreste infiintarea unei firme la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

  Read more...  
 • Portalul infiintare-firma-registru.ro lanseaza campania INFIINTARE FIRMA CU DOAR 300 LEI

  Read more...  
 • Legea nr. 202/2012 - aprobarea OUG nr. 24/2012 privind modificarea si completarea Codului fiscal

  7 Noiembrie 2012

  Read more...  
 • Modificarea legii societatilor comerciale

  Va prezentam Articolul 237 din Legea 31/1990 - legea societatilor comerciale, asa cum acesta a fost modificat de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 37/2011.

  Read more...  
 • Prima Casa – masuri si norme modificate – OUG 60/2009 si HG 717/2009
  In M. Of. 878/2012 a fost publicata OUG 94/2012 pentru completarea art. 1 din OUG 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului „Prima casa“,

Totul despre infiintarea unei societati pe actiuni SA

 

Societatea comerciala pe actiuni - este forma de societate comerciala al carei capital social este impartit in actiuni, iar obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, actionarii raspunzand numai in limita aportului lor.

 

infiintare societate pe actiuniCare sunt etapele pentru infiintarea unei firme - forma juridica SA - societate pe actiuni?

1. Prima etapa consta in verificarea disponibilităţii şi rezervării denumirii societatii.

2. A doua etapa o constituie stabilirea sediului social al societatii si inregistrarea actelor de proprietate la ANAF pentru eliberarea certificatului pentru spatiul social si adeverintei care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social.

3. In continuare in cazul imobilelor aflate la bloc este obligatoriu acordul asociatiei de proprietari, si vecinii cu pereti comuni (sus, jos, stanga, dreapta).

4. Urmatoarea etapa o reprezinta completarea Actului Constitutiv care va contine: datele de identificare ale asociatilor, forma de organizare, denumirea societatii, indicarea sediului social, sediu sedundar (punct de lucru - daca este cazul), activitatea principala, activitatea secundara, se va stabili capitalul social si cota de participarea asociatilor la profit si pierderi, se va numi minim un administrator, care va avea un mandat pe o perioada stabilita de asociati (limitata sau nelimitata).

5. Dovada efectuarii varsamintelor in conditiile actului constitutiv - capitalul social va fi fixat de catre actionari raportat la nevoile societatii, insa nu poate fi mai mic decat echivalentul in Ron a 25.000 Euro.

6. Urmatoarea etapa este reprezentata de declaraţiile date pe propria răspundere, după caz, de către asociati/administratori/ din care să rezulte că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi.

7. Administratorii viitoarei societatii se vor prezenta in fata notarului pentru obtinerea specimenului de semnatura.

8. Inregistrarea societatii la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul in a carui raza teritoriala se va afla sediul social al societatii comerciale.

9. Ridicarea de la Oficiul Registrului Comertului a certificatului de inmatriculare a societatii.

 

Care sunt actele necesare infiintarii societatii pe actiuni - SA?

Dosarul ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului pentru inregistrarea societatii comerciale pe actiuni va cuprinde urmatoarele documente:

 • cererea de inregistrare; (descarca inregistrare)
 • dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei;
 • actul constitutiv;
 • dovada privind sediul social/secundar;
 • dovada capitalui social (capitalul social va fi fixat de catre actionari raportat la nevoile societatii, insa nu poate fi mai mic decat echivalentul in Ron a 25.000 Euro).
 • actele privind proprietatea pentru aporturile in natura subscrise si varsate la constituire;
 • declaratiile date pe propria raspundere, dupa caz, de catre fondatori/ administratori/cenzori sau persoane fizice, reprezentante ale persoanei juridice numita administrator sau cenzor, din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile legale pentru detinerea acestor calitati;
 • specimenele de semnatura ale reprezentantilor societatii;
 • dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale;
 • imputernicire avocatiala.

 

Apelati cu incredere la specialistii nostri, completand formularul sau telefonic 0724.854.213